Historie restaurace

imustrace restaurace

Vážení hosté,

chtěla bych jen v krátkosti představit historii naši restaurace. Je dobré vědět něco více o místech, kam chodíme rádi a kam se i rádi vracíme. Restauraci v Postřelmově jsme převzali v roce 1999, kde v té době byla vesnická pivnice v neblahém stavu, ve které se točilo pivo, hrály karty, sem tam se ohřál párek, ale o gastronomii, jako takovou, tady moc pečováno nebylo.

Pomalu a s velkým úsilím jsme rok od roku bojovali o své zákazníky a příznivce, abychom jim ukázali, že stará pivnice je nahrazena kvalitní restaurací. Od začátku nám všem, kdo pracoval v naší restauraci, šlo o jednu jedinou věc - vybudovat restauraci s dobrým jídlem a domácím prostředím. Bylo jasné, že nikdy nebudeme restaurace s nejvyšší zážitkovou gastronomií, ale přesto jsme práci dělali srdcem, poctivě a s vervou. Měli jsme radost z každého, komu u nás chutnalo, a kdo se k nám i po čase vrátil. Právě tato snaha nás provází po celou dobu našeho působení a snad se nám to i daří.

Je důležité, aby se lidé v naší restauraci cítili jako doma a byli v přátelském prostředí. Snažíme se dát našim hostům to nejlepší, proto vaříme převážně z čerstvých surovin, používáme bylinky a spoustu ingrediencí si připravujeme sami. Je jasné, že ve všech věcech nejsme soběstační - není jich ale opravdu mnoho. Pro nákup těchto surovin si pečlivě vybíráme dodavatele, kterým také záleží na jejich podnikání a prodávají výrobky v nejlepší kvalitě.

Pokud se snažíte něčeho kvalitního dosáhnout, nekoukáte na čas, který věnujete práci. Jednou, když se na chvíli zastavíte, zjistíte, že uplynula spousta let. „Jsme tady už opravdu dlouho.“

Pamatuji si malé děti, které u nás oslavily své narozeniny a nyní už dokonce víme, že tyto malé děti, dnes už mámy a tátové, k nám chodí se svými ratolestmi a stávají se z nich ne hosté, ale známí a dokonce přátelé. Přeci jen doba našeho působení už vydá na dvě generace.

Nechceme patřit k těm, kteří servírují jídla na stříbrných talířích. Chceme tady být pro všechny lidi – staré i mladé, holčičky i kluky. Zkrátka pro všechny, všechny, všechny.

Jsme tady pro vás v časech dobrých i zlých a doufáme, že to takto vydrží i nadále.

Děkujeme vám všem a budeme se s vámi tady u nás rádi potkávat.

Kolektiv restaurace
a její manažer Petra Mikuláštíková